İşe Yarayan 6 Yemek İpucu
Dikkatli yemek, vücudunuza koyduğunuz şeylerin farkında olmak, paketlenmiş abur cubur yemekten daha zor olsa da daha sağlıklı bir seçimdir. Ne kadar dikkatli olursanız, yeme alışkanlıklarınız üzerinde kontrol sahibi olmanız o kadar kolay olacaktır ki, kendinizi yanlış şeyleri yemeye zorlamak için daha az bir zamanınız olacaktır. İstediğiniz kilo kaybını görmenize yardımcı olacak birkaç dikkatli beslenme ipucu:
1-) Menünüzü Planlayın
Dikkatli yemek, masaya oturmadan çok önce başlar! Ne yediğinize daha dikkat etmek için, ne pişirdiğinize dikkat etmelisiniz. Bu, oturmak ve yemeklerinizi planlamak için zaman ayırmak anlamına gelir. Bir hafta boyunca ne yemek istediğinizi düşünün ve eksiksiz ve geniş bir çeşitlilik yelpazesi sunan bir menü hazırlayın. Böylelikle, hala yemeğinizin tadını çıkarabileceksiniz, ancak her seferinde ne yiyeceğinize dair sağlıklı bir seçim yapabileceksiniz.
2-) 20 Dakikada Yemek
Alabileceğiniz en iyi yemek yeme ipuçlarından biri, yemek için zaman ayırmaktır. Çoğu insan yemeklerini aceleyle atştırıyor ya da başka bir şey yapma arzusuyla baskı altında olduğu için önce büyük bir ısırık alıp sonra çiğniyor. Bunun yerine, 20 dakika boyunca kendinize bir zamanlayıcı ayarlayın ve bir tabak yemek yemek için 20 dakikayı almaya çalışın. Yemeye daha çok zaman ayırdığınızda yediğiniz yiyeceğe çok daha dikkatli olursunuz.
3-) Yemek için teşekkür edin
Yemek yerken, o yemeği tabağınıza koymaya ne dersiniz. Etinizi sağlayan hayvanı yetiştirirken, buğday ve sebzeleri ekip hasat ederken, çiftçilerin ve üreticilerin çabalarını düşünerek işe başlayın. Şehrinizin temiz içme suyu sağlama konusunda ne kadar zaman ve para harcadığınızı düşünmek için zaman ayırın. Bu yemeği üretmeye harcanan zaman ve çabayı ne kadar çok takdir ederseniz, ne yediğinize dikkat edersiniz.
4-) El Değiştir
Yemeğinize ve yemeğinize daha fazla odaklanmanın en iyi yolu baskın olmayan elinizle yemek yemektir. Bu sandığınızdan çok daha zor olacak, böylece çok daha yavaş yemek yiyeceksin. Yavaş beslenme daha dikkatlidir, özellikle de tüm yiyeceklerin çatalınıza düşmesine izin vermemeniz gerektiğinde. Tabağınızdaki her bir parçanın nasıl dengelendiğini ve birlikte çalıştığını daha iyi anlayacaksınız, yediğiniz yemekte ne kadar çok çeşitlilikte doku, renk, koku ve lezzet olduğunu fark etmenize yardımcı olacaksınız.
5-) Yemeden önce düşünün
Ruh halinizdeki yiyeceklere ulaşmak yerine, gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını düşünün. Yediğin son yemeği ve yediğin zamanı gözden geçir ve o yiyeceğin ne kadarını sindirebileceğini ve o anda yaptığınız aktiviteyle yakabileceğini değerlendir. Cevabınız muhtemelen aç olmamanız durumunda, bir kitapla, kısa bir yürüyüşle veya bir bardak suyla dikkat dağıtmayı deneyin. Bu duraklama ve düşünme zamanı aşırı yemekten kaçınmanıza yardımcı olabilir.
6-) Her lokmada biraz bekleyin
Her lokmayı yutmak için acele etmeyin. Çiğnemek, doku ve kıvama odaklanmak, lezzetlerin karışımı. Her bir ısırığın gerçekten başka bir yere ulaşmadan önce iyice çiğnediğinden emin olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder